Blog o freelance poslovima dostupnim svima!
Freelance poslovi
Anketa
Koristite li freelance servise?
Elance profil
Autor Bloga - Kontakt i reference
Analytics
 
"Don`t miss that" postovi...
>>>  Dobrodošli na blog posvećen.. radu, i zaradi.
>>>  5 stvari koje je potrebno znati / shvatiti prije freelance "karijere"
>>>  ELANCE - Kako dobiti prvi posao na Elance?
>>>  ELANCE - Strategija: Analiza klijenta
>>>  ELANCE - Postoji li pravi tajming za postavljanje ponude?
>>>  ELANCE - Iskustva (i zablude) : Indijci, Pakistanci & Co.
>>>  ELANCE - "Najniža ponuda pobjeđuje!" - istina ili mit?
Promo
Lajkaš? (Proširi riječ do svojih frendova..)

Blog
ponedjeljak, kolovoz 27, 2012
Pozdrav Svima!

Zovem se Dejan Kuzmanovic i želim sa vama da podijelim svoju priču kako sam počeo da radim na Elance. Za Elance sam prvi put saznao nekada u Decembru 2011, kada sam se i registrovao. Tada mi je popunjavanje i verifikacija profila bila malo komplikovana i mislio sam da je to jos jedna "internet prevara" kojoj je cilj samo navuci clanove da kupe njihove premium pakete pa sam odustao od toga.


Pročitaj kompletan post
freelance-poslovi @ 09:34 |Isključeno | Komentari: 0
subota, srpanj 28, 2012
Bok ekipo! Budući da na žalost (ili na sreću?) nemam vremena redovito pisati postove za blog, pozivam sve koji su zainteresirani za sudjelovanje u stvaranju sadržaja na freelance-poslovi.bloger.hr da se jave na mail freelanceposlovi@net.hr

Znači, svi koji imaju volje/vremena za pisanje ponekog članka o tematici srodnoj freelance poslovima, iskustvima i savjetima za rad na portalima poput Elance, Odesk, Freelancer, Fiverr, 99designs..itd - dobrodošli ste!

Također, recenzije, uputstva, trikovi vezani za razne software su dobrodošli. 

Što imaš od toga?

Dopušteno je promovirati svoje usluge (u razumnoj mjeri), te unutar članka postaviti svoj AdSense kod  (ili neki affiliate link)

Ajd`, nemoj se sramiti :)

freelance-poslovi @ 11:55 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
subota, srpanj 7, 2012
Uhvati Posao – za  freelancere i sve one koji traže dodatnu zaradu

 

Portal UhvatiPosao novo je mjesto koje omogućava brz i jednostavan pronalazak honorarnih poslova na tržištu. Idealan je za sve osobe koje traže privremeni posao ili dodatnu zaradu. 

Osim nezaposlenih, UhvatiPosao mjesto je za osobe svih dobnih skupina, studente koji nude instrukcije ili prevođenje, zaposlene koje trebaju dodatni posao do umirovljenika koji nude ili traže posao za obaviti. Novi portal UhvatiPosao zasigurno će biti od velike pomoći brojnim nezaposlenima u Hrvatskoj u pronalasku odgovarajućih honoranih poslova i poboljšanju životnog standarda. 

Kako radi UhvatiPosao 

Kao registrirani korisnik UhvatiPosao imate obje mogućnosti: 1. objavljivati oglas za posao i 2. prijavljivati se za poslove odnosno ponuditi svoje usluge kao Izvršitelj posla. Za ulazak u kategoriju Izvršitelja potrebno je samo popuniti životopis unutar svog profila.

Poslove na UhvatiPosao ne objavljuju samo građani već to rade i freelanceri, kako za sebe privatno tako i poslove vezane uz posao npr. ukoliko im treba preurediti ured ili popraviti automobil objaviti će posao i time dobiti najbolju ponudu, ali i pridonijeti razvoju freelancing poduzetništva. Ukoliko trebate fotografa, babysittericu ili nekoga da vam izradi web stranicu UhvatiPosao je prava adresa da objavite svoj oglas i pronađete ono što želite.

Princip ponude i potražnje poslova 

U slučaju da ste objavili oglas za posao i tražite osobe za rad zainteresirani Izvršitelji prilikom prijave za posao šalju i svoju ponudu koja sadrži cijenu obavljanja posla, rok isporuke ili vrijeme trajanja posla, te poruku ukoliko imaju dodatne stavke za suradnju. 

Poanta postavljanja ponuda za posao nije da prolazi uvijek financijski najniža ponuda, nego ona koja se klijentu ukupno čini najbolja. Omjer cijene i kvalitete, reference, povjerenje koje ulijevate klijentu, način na koji ste mu pristupili kroz ponudu... to su samo neki od faktora koji utječu na odabir najbolje ponude.

Ako ste spremni za ulazak u svijet Freelancera i znate koju djelatnost biste radili profesionalno i usavršilili se u njoj, radit ćete posao koji volite i nikada nećete morati raditi.

Uhvati-posao.hr

freelance-poslovi @ 08:31 |Isključeno | Komentari: 0
subota, ožujak 24, 2012
Pozabavio sam se malo Elance statistikom, točnije analizom koji dani su (barem meni) najuspješniji na Elanceu. Analizirao sam samo poslove koji su mi dodjeljeni.

Znači, kojim danima pišem najuspješnije prijave, kao i kojim danima imam najviše šanse dobiti email sa obavjesti da mi je dodjeljen posao.

(Analizirano 30 poslova)

DANI PRIJAVE NA POSAO:

Prijave

DANI DODJELE POSLA:

Dodjela

Što se dana prijave tiče, izgleda da je najbolje prijavljivati se utorkom i srijedom, a apsolutno izbjegavati ponedjeljak, dok je druga polovica radnog djela tjedna definitivno period kada su najveće šanse za dobiti posao.

Da li su i vaša iskutva slična?

freelance-poslovi @ 12:10 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, ožujak 16, 2012
Pozdrav ekipo freelanceri!

S obzirom na to da je zadnjih mjeseci posjećenost bloga postala ozbiljna, napokon sam našao vremena i malo se "poigrao" sa laganim redizajnom. Nadam se da vam je dodatno pojednostavljeno snalaženje po blogu i da su članci još dostupniji.

Čisto informativno, 62 % prometa na blogu generira Google, 24 % otpada na referral traffic, a meni najdražih 14 % ide na direktan promet (ljudi koji su bookmarkirali blog). Hvala svima na posjeti :)

Implementiran je Disqus sustav za komentiranje (btw. ostavite komentar da se box malo napuni), a stare Facebook komentare sam ostavio ispod Disqus-a jer se među komentarima nađe poneki koristan savjet. Osim što se zahvaljujem još jednom svima na javljanju na mail, zahvalio bi se svima koji šeraju postove na FB-u, Twitteru, G+..

Vama najzanimljivije je vjerovatno slijedeće; od sada i vi možete zaraditi preko mog bloga. Kako?


Pročitaj kompletan post
freelance-poslovi @ 21:34 |Komentiraj | Komentari: 0
Komentari
 
blog comments powered by Disqus
FB Feedback
 
Index.hr
Nema zapisa.